AJAX rookmelders integreren in het iConnect, SecuPlace of ProGuard800 alarmsysteem

Je hebt een professioneel alarmsysteem van Electronics-Line zoals b.v. de iConnect 2-weg, maar je wilt de mooie design AJAX.systems rookmelders gebruiken.

Dat kan met de Ajax ocBridge Plus !

De ocBridge past netjes in de iConnect / ProGuard800 basisunit:

(Zone 1 van de ocBridge koppel je aan Zone 33 van de iConnect / SecuPlace / ProGuard800 basiunit)

De Ajax ocBridge configureren

Je maakt in de ocBridge Configurator een “Zone 1 Alarm”

De AJ-FIRE / AJ-FIREPLUS melder(s) koppel je aan “Zone 1 (Alarm)”, met Add Device

Overzicht gekoppelde device(s)

Met de “System’s monitor” kun je de status van de sensoren uitlezen, en eventueel een device test uitvoeren.

Met de Events log kun je de logging van de ocBridge uitlezen.

De EL-iConnect 2-weg

De EL-iConnect heeft twee bedrade zones, eventueel kun je Zone 34 van de iConnect koppelen aan het Low Battery alarm. Zo worden de lage batterij meldingen van de Ajax rookmelders weer gegeven op de iConnect.

TIP: stel zone 33 en 34 als volgt in:

Zone 33

 • LOOP: N.C.
 • TYPE: Brand
 • FUNCTIE: n.v.t.
 • NAAM: BRAND ALARM AJAX
 • LUID ALARM: WEL

Zone 34 (alleen iConnect)

 • LOOP: N.C.
 • TYPE: 24 Hours
 • FUNCTIE: n.v.t.
 • NAAM: LAGE BATT ROOKME
 • LUID ALARM: Uitgeschakeld

EXTRA INFO: Besteld u de ocBridge en de AJ-FIRE / AJ-FIREPLUS rookmelders samen bij PaHeDomotica dan wordt de ocBridge geleverd met voedingsadapter en USB programmeerkabel.

Wat is een security grade

Wie evalueert beveiligingssystemen?

Wanneer technologie verantwoordelijk is voor het beschermen van eigendommen van mensen en hun leven, moet het zo betrouwbaar mogelijk zijn. En het zou onverantwoordelijk zijn om uitsluitend te vertrouwen op de verklaarde kenmerken en autoriteit van de fabrikant – een gekwalificeerd, onafhankelijk onderzoek is nodig. Op de Europese beveiligingsmarkt is de veiligheidsnorm EN 50131-1: 2006 van toepassing.

Geaccrediteerde laboratoria stellen de beveiligingsapparatuur aan de hand van bepaalde tests: op functionaliteit, op de vraag of de apparatuur bestand is tegen weer, hoe deze resistent is tegen mechanische interferentie en externe elektromagnetische velden. De kwaliteit van radiocommunicatie wordt getest, evenals of apparaat werking extern kan worden beïnvloed. Testresultaten worden vastgelegd en worden door de certificatie-instelling onderzocht. Als de vereiste tests zijn uitgevoerd, de juiste methoden zijn gekozen en de documenten correct zijn uitgegeven, kent de organisatie certificering toe en kent de apparaten een betrouwbaarheidsniveau toe.

Wat is het verschil tussen Grades?

De betrouwbaarheid van een beveiligingssysteem wordt bepaald door het vermogen om aanvallers af te weren met verschillende niveaus van kennis en apparatuur. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het beveiligingssysteem. Er zijn twee voorbehouden: Grade 4 is zeldzaam in massamarktsystemen, omdat de standaardvereisten extreem hoog zijn en Grade 3 alleen kan worden toegewezen aan bekabelde beveiligingssystemen. Fabrikanten van moderne draadloze beveiligingssystemen kunnen dus Grade 1 of Grade 2 worden toegekend.

Zonder rekening te houden met specifieke technische details, weerspiegelen de cijfers de stabiliteit en de reikwijdte van het beveiligingssysteem:

Grade 1. Het systeem kan onervaren aanvallers weerstaan. Het beschermt de meest voor de hand liggende toegangspunten, bijvoorbeeld de voordeur. Het is geschikt voor ruimtes met een minimaal risico op diefstal en bevat geen waardevolle spullen.

Grade 2. Het systeem kan ervaren aanvallers weerstaan ​​met speciale apparatuur. Het beschermt deuren, ramen en andere mogelijke toegangspunten. Het is geschikt voor een appartement, huis of kantoor.

Grade 3. Het systeem kan indringers weerstaan ​​met professionele vaardigheden en kennis, die draagbare elektronische apparatuur gebruiken. Elk mogelijk toegangspunt is beschermd, evenals muren en plafonds. Het is geschikt voor grote commerciële faciliteiten, zoals winkelcentra.

Grade 4. Het systeem kan zich verzetten tegen professionele groepen die van te voren aanvallen plannen en zijn uitgerust met een volledig scala aan apparatuur. Dit is geschikt voor objecten die het grootste risico lopen op diefstal of een terroristische aanslag.

Hoewel grades worden toegewezen aan afzonderlijke apparaten, worden beveiligingssystemen als een eenheid beoordeeld. De systeemkwaliteit wordt bepaald door het systeemapparaat met het laagste cijfer.

Als slechts één beveiligingsdetector is gecertificeerd als Grade 1, wordt dat hele beveiligingssysteem geclassificeerd als Grade 1. Zelfs als 100 andere beveiligingsapparaten in hetzelfde systeem Grade 3 hebben gekregen.

Hoe verdiende Ajax een Grade 2 cijfer?

We startten het certificeringproces met vijf apparaten: bedieningspaneel Ajax Hub, bewegingsdetector MotionProtect, magnetische openingsdetector DoorProtect, glasbreukmelder GlassProtect en buitensirene StreetSiren. We hebben onze apparatuur aan de certificatie-instelling TREZOR TEST en aan de volgende laboratoria gegeven: TESTALARM, CMI Testcom, ABEGU, VZLU TEST en het EZU-instituut. Allemaal gerenommeerde Tsjechische bedrijven met de juiste accreditatie en experts.

De apparaten zijn getest als onderdeel van het Ajax-beveiligingssysteem. De experts hielden toezicht op hun reguliere werk, hun interactie met het beveiligingsecosysteem, hun betrouwbaarheid en hun weerstand tegen externe invloeden. Alle apparaten zijn getest onder extreme temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. De tests duurden 21 dagen. De detectoren, sirene en hub werden getest tegen trillingen, elektrostatische en magnetische velden. Er werden pogingen ondernomen om de apparaten te openen met dunne metalen platen en de apparaten werden uit hun SmartBracket-houders gescheurd om te controleren of voorbijgaan aan onze sabotagebescherming mogelijk zou zijn. De apparaten werden zelfs fysiek geslagen om hun kracht te controleren.

De hub kreeg de meeste aandacht omdat deze de rest van de apparaten coördineert. Deskundigen hebben gecontroleerd hoe snel opdrachten worden verzonden naar – en statusupdates worden ontvangen van – de detectoren. Ze controleerden hoe snel het systeem reageert op de alarmknop die wordt ingedrukt en of de apparaat statussen correct worden weergegeven. De overschakeling van normaal vermogen naar back-up beslag werd gecontroleerd, evenals of de Hub de beloofde 15 uur kon duren. En beide communicatiekanalen – Ethernet en GSM (GPRS) – werden gecontroleerd om te zien of de back-up snel wordt ingeschakeld als het hoofdkanaal wordt afgesneden. Tegelijkertijd bevestigden de tests de kracht van het Hub OS – het besturingssysteem kan niet worden vervangen door een aangepaste versie.

De AJAX.systems juwelertechnologie is ook getest. Experts controleerden de twee antennes, die speciaal voor de hub waren ontworpen, evenals de sterkte van het radiosignaal. Ze controleerden of de feitelijke pings overeenkwamen met de beloofde 12-300 seconden. Het systeem is getest op het vermogen om storingen te weerstaan ​​en een vrije frequentie te vinden in geval van radio-interferentie. Ze bestudeerden ook de beveiliging tegen namaak-apparaten en de betrouwbaarheid van gegevens versleuteling.

MotionProtect is getest op het detecteren van mensen in beschermde gebieden en op weerstand tegen interferentie. Testers hebben de detector diagonaal en langs het detectiegebied verplaatst, waarbij de snelheid is veranderd. Ze waren op zoek naar dode zones en of ze de pyrosensor konden misleiden. De MotionProtect-lens werd geblazen met hete lucht (simulatie van een airconditioner) en werd onderworpen aan een halogeenlamp onder verschillende hoeken (simulerend zonlicht).

Om GlassProtect te testen, werden verschillende soorten glaspanelen verslagen. Dit omvatte gelamineerde en gecoate panelen, evenals geïsoleerd glas. Er waren in totaal 18 tests. De bescherming tegen vals alarm met twee factoren werd getest door tegen glas te slaan met plastic en rubberen kogels, evenals metalen buizen. Verschillende 80 dB geluidsfrequenties werden ook getest.

DoorProtect had zijn eigen “bonusprogramma” – de reed-schakelaar (die een geopende deur of raam registreert) werd getest door te worden blootgesteld aan een grote magneet langs verschillende vlakken en op verschillende afstanden.

En StreetSiren werd getest op zijn vermogen om 30 minuten te lopen met een vermogen van 95 dB. Het werd ook getest tot 113 dB. Het werd geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden – hitte, kou en hoge luchtvochtigheid. Het blijkt dat het apparaat voldoet aan de beschermingsnorm IP54, wat betekent dat het buitenshuis kan werken.

Na vier maanden testen kregen alle vijf Ajax-beveiligingsapparaten EN 50131-certificaten. De betrouwbaarheid van Hub, MotionProtect, GlassProtect, DoorProtect en StreetSiren werd bepaald als Grade 2.

Waarom heeft een beveiligingssysteem een ​​grade nodig?

Een fabrikant heeft certificering voor zijn apparaten nodig. Het is de enige manier waarop een beveiligingssysteem op gelijke voet kan concurreren op de massamarkt en kan vechten voor gebruikers. Elke professionele beveiligingsoplossing heeft het nodig. Vastgoedverzekeraars en beveiligingsbedrijven hebben dit nodig.

Certificering is een uitdaging voor de fabrikant. De norm EN 50131 bevat de vereisten voor alle aspecten van een beveiligingsapparaat. Door deze vereisten te volgen, zullen fabrikanten tweewegcommunicatie tussen systeemapparatuur, gegevensversleuteling of fysieke weerstand tegen de natuur, vandalisme en sabotage niet uit het oog verliezen. Het dwingt fabrikanten om oplossingen te zoeken en te vinden en duwt hen om een ​​echt betrouwbaar product te creëren. En hoewel niet-gecertificeerde technologie niet volgens deze regels hoeft te spelen, is de keerzijde dat ze op elk moment kunnen falen.

En misschien cliché, maar het klopt: hoe hoog kan de prijs zijn als het gaat om veiligheid en beveiliging?

Electronics-Line en Grade 2

De iConnect en CommPact/SecuPlace systemen van Electronics-Line zijn ook Grade 2 gecertificeerd.

AJAX Systems alarmsystemen “When Security is Art”

Ga naar de producten van AJAX systems

Geen draden, geen zorgen

AJAX Systems fabriceert een compleet programma Smart beveiligingsapparaten waarmee het unieke en innovatieve oplossingen combineert.
Het ontwerp en design van alle componenten is subliem. Het motto van het AJAX Systems is dan ook niet voor niets “When Security is Art”.
De componenten zijn verkrijgbaar in het wit of zwart en het systeem kan volledig via uw smartphone worden aangeleerd, geconfigureerd en bediend.

Bekijk hier de Ajax brochure/ Ajax flyer

Het systeem is zeer eenvoudig te installeren en in te stellen via uw smartphone, bij de HUB zit een duidelijke Ajax-Hub-Fast-Start-Guide.
Het toevoegen van sensoren etc. wordt in de App duidelijke stap voor stap uitgelegd, het AJAX systems alarmsysteem is hierdoor “Easy-to-install”.

Installatie

STAP 1
Inschakelen
Sluit Hub Centraal aan op een stopcontact in de buurt en sluit het via een LAN-kabel aan op de router. Zodra het indicatielampje groen wordt, is het apparaat aangesloten en klaar voor configuratie.

STAP 2
Maak een foto van de QR-code
Fotografeer de afgedrukte QR-codes van de apparaten met uw smartphone via de gratis AJAX-app. Als gevolg hiervan worden alle apparaten automatisch toegewezen aan Hub Central en zijn ze klaar voor gebruik!

STAP 3
Heb alles onder controle
Nadat de apparaten afzonderlijk zijn ingesteld en namen en afbeeldingen zijn toegevoegd, kan het beveiligingssysteem worden ingeschakeld en gebruikt.

Wat komt er nieuw in Hub OS Malevich 2.8

In Hub OS Malevich 2.7 komen Domotica scenario’s, dit maakt het Ajax Systems alarmsysteem meteen geschikt als een huisautomatiseringssysteem.

Hub OS Malevich 2.7

SIA-protocol voor verbinding met het CMS, Meer systeemgebruikers (HUB +), Meer camera’s van 10 tot 50, Een nieuwe logica in geval van verbindingsverlies met de server.
Kleine verbeteringen: persoonlijke gebruikers sleutelhanger key-fob en indicatie van MotionProtect Outdoor externe voeding.

Hub OS Malevich 2.6

Kleuren

      

Het systeem is verkrijgbaar in witte en zwarte uitvoering.

App

Slechts een paar klikken verwijderd van thuis.
De Ajax app is een virtueel controlecentrum, wat dag en nacht beschikbaar is.
U kunt de systeemstatus controleren, in- of uitschakelen of de systeemconfiguratie wijzigen.
Dit alles vanaf uw eigen smartphone vanuit de gebruiksvriendelijke App.

Integriteit

Bedreigingsmanagement
Ajax kan zowel hardware- en softwarematige sabotage pogingen detecteren en is daarmee ontworpen voor diverse
bedreigingen. De detectoren zijn beveiligd en voorzien van een sabotage- schakelaar en ook de hub is beschermd tegen
sabotage en jamming. Het Ajax systeem detecteert onmiddellijk mogelijke gevaren van buitenaf.

 • Inschakelen / uitschakelen
 • Snelle notificaties
 • Gedetailleerde info van de componenten
 • Op afstand Testen en configureren
 • Regelmatige updates iOS en Android App

Netspanningsuitval
Het systeem meldt stroomfouten en blijft werken vanuit de back-upbatterij.

Detector probleem
Frequente communicatie zorgt ervoor dat een waarschuwing wordt verzonden zodra een apparaat niet meer reageert.

Onbereikbare server
Een waarschuwing wordt direct verzonden.

Hackpogingen
Alle gegevens zijn sterk versleuteld om de veiligheid te waarborgen.

Netwerkuitval
Een backup GSMsignaal stuurt meldingen in geval van een netwerkfout.

Beschadigde sensor
Frequente communicatie zorgt voor snelle herkenning van schade.

Jamming van de ontvanger
Het systeem brengt gebruikers en de meldkamer op de hoogte van jamming en schakelt naar een storingsvrije frequentie .

Openen van detectoren
Alle componenten zijn tamperproof; er wordt onmiddellijk een alarm gestuurd wanneer de behuizing geopend wordt.

Camera’s
Gebruik je eigen IP-camera met RTSP

Wat is het mobiele Dataverbruik van de HUB ?

 • De GPRS verbinding in de AJAX HUB maakt gebruik van een 2G internet verbinding.
 • Zodra de Ajax Hub beide verbindingen actief heeft (Ethernet, en GPRS),is het verbruik ongeveer 30 Mb per maand.
 • Als de Ajax Hub enkel gebruik maakt van de GPRS verbinding, is dit verbruik ongeveer 150 Mb per maand.

Het AJAX Wings protocol

Ontwikkeling van een detector met een camera werd een uitdaging voor het AJAX R & D-team. Ze konden geen Wi-Fi gebruiken om de detector met de Hub te communiceren, omdat dit de betrouwbaarheid en het communicatiebereik zou kunnen verslechteren. Daarnaast zou Ajax systeem afhankelijk worden van de wifi-infrastructuur van de faciliteit. Het was cruciaal om een ​​apparaat met onafhankelijkheid op hetzelfde niveau te krijgen als andere Ajax-beveiligingsdetectoren. Het beproefde jeweller protocol was niet geschikt voor het overbrengen van afbeeldingen vanwege het hoge data verkeer dat nodig is. Daarom heeft AJAX.systems een nieuw radio-protocol ontwikkeld: Wings.

Dankzij Wings verzendt de MotionCam-detector een alarm in 150 ms, de Ajax-standaard. U hebt geen snelle internetverbinding nodig om het alarmbericht te lezen. De onafhankelijkheid en communicatiebereik van MotionCam ligt op het niveau van andere Ajax-apparaten. Evenals de prijs. We zijn ervan overtuigd dat dergelijke bewegingsdetectoren de toekomst zijn.

De verschillen tussen de HUB’s

Er zijn drie verschillende HUB’s: HUB, HUB 2 en HUB Plus. Dit zijn de verschillen:

HUB HUB 2 (Q3-2019) HUB Plus
Max. aantal apparaten 100 100 150
Max. aantal camera’s 10 10 50
Max. aantal gebruikers 50 50 50
Max. aantal ruimtes 50 50 50
Max. aantal groepen 9 9 25
Protocol Jeweller Jeweller, Wings Jeweller
Mobiele applicaties iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later
Communicatie modules Ethernet, GSM 2G Ethernet, GSM 2G Ethernet, Wi-Fi 2.4 GHz, 2G, 3G
Alarmsignaal bezorg tijd 0.15 s 0.15 s 0.15 s
Type notificaties SMS, call, push SMS, call, push SMS, call, push
Communicatie met CMS Contact ID Contact ID Contact ID
Processor ARM ARM ARM
Operating system Hub OS Hub OS Hub OS
Stroomvoorziening Netvoeding 110-250 V Netvoeding 110-250 V Netvoeding 110-240 V
Back-up batterij Li-on 2 A/h Li-on 2 A/h Li-on 2 A/h
Bedrijfstijd op batterij (LAN/Wi-Fi uitgeschakeld) Tot 15 uur Tot 15 uur Tot 16 uur
SIM-kaart ondersteuning Micro SIM 2G 2x Micro SIM (1x 2G, 1x 3G) 2x Micro SIM (1x 2G, 1x 3G)
Schakelen tussen 2G en 3G N.v.t. Direct Direct
Schakelen tussen SIM kaarten N.v.t. 4 minuten 4 minuten
Bedrijfstemperatuurbereik +5°С to +40°С +5°С to +40°С -10°С to +40°С
Anti sabotage Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig
Camera bewaking IP camera’s met RTSP IP camera’s met RTSP IP camera’s met RTSP
Op afstand instellen + + +
Afmetingen 162.7×162.7×35.9 mm 162.7×162.7×35.9 mm 162.7×162.7×35.9 mm
Gewicht 330 g 330 g 350 g
Certificaat Grade 2, CE Grade 2, CE Grade 2, CE

(Voor de hele tabel op je telefoon, draai de telefoon horizontaal)

HomeSeer HS3 Z-Wave direct device associations

Z-Wave direct device association:

In het Nederlands vertaald betekend dit: directe koppeling tussen twee (of meer) Z-Wave modules.
Het voordeel hiervan is dat je Z-Wave modules direct kunt koppelen aan elkaar zonder “events” te maken in HS3, een bijkomend voordeel is dat deze koppeling ook werkt mocht de HS3 controller uit staan.

Group en Endpoint:

De “Group” bepaalt aan welke schakelaar er een associatie wordt gemaakt, wil je b.v. aan een Fibaro dubbel relay module aan de “tweede” schakelaar een Z-Wave module koppelen dan moet je de associatie maken aan “Group 2”.

Het Endpoint bepaald aan welke uitgang er wordt gekoppeld als een module meer uitgangen heeft, wil je b.v. van een Fibaro dubbel relay module de tweede uitgang koppelen gebruik dan “Endpoint 2”

Uitgebreide info over de “Goup en Endpoint” vindt je in de documentatie van de desbetreffende modules.

Voorbeeld van koppeling tussen HS3 devices zonder association d.m.v. events:

Zoals je ziet is dit nogal omslachtig, er zijn 4 (minimaal 2) events voor nodig:

lees verder…

Rookmelders wat moet je er zeker over weten

CO-melderHoe lang gaat een rookmelder mee ?

Veel mensen zijn niet op de hoogte dat rookmelders een bepaalde levensduur hebben. De levensduur bij normale omstandigheden is 10 Jaar. Dat geldt voor alle merken rookmelders. Sommige rookmelders zijn al eerder aan vervanging toe.

Rookmelders die eerder vervangen dienen te worden zijn melders die aan het plafond hangen waar bijvoorbeeld veel gerookt wordt. Of juist in een stoffige omgeving hangen. Deze rookmelders zullen eerder van binnen vervuilen en kunnen na verloop van tijd niet meer goed hun werk doen. De kans op een valse melding is dan ook groter. En hoe vaker een valse melding, hoe eerder er geneigd wordt de rookmelder te negeren door de batterij er uit te halen. En daar schuilt juist het gevaar.

De binnenkant van een brandmelder is voorzien van een rookkamer waarin een sensor aanwezig is. Deze sensor is gevoelig voor stof en insecten. In de praktijk ziet een rookmelder er aan de buitenkant vaak schoon uit. Aan de binnenkant is dit veelal een heel ander verhaal doordat stof zich in de loop van jaren ophoopt en de werking van de melder beïnvloed. Door slijtage wordt een rookmelder tegen het einde van de levensduur minder betrouwbaar en kunnen er vals meldingen ontstaan.

Wist je dat

Het neusorgaan werkt niet tijdens slapen. Je neus orgaan is uitgeschakeld tijdens je slaap! Dit is echt waar! Je stikt voordat je wakker wordt van brand. Vluchtweg vol hangen met rookmelders is mooi, echter als de brand in je slaapkamer ontstaat heb je hier niets meer aan. Het is van levensbelang dat uw rookmelder goed werkt.

Hoe onderhoud je een rookmelder ?

Zoals besproken zijn rookmelders zeer gevoelig voor stof, spinnenwebben en insecten. Een vervuilde melder kan je laten schrikken doordat deze door vervuiling van de in rookmelder aanwezige sensor een onverklaarbaar vals alarm kan geven. Als je een rookmelder ophangt op plekken waar luchtcirculatie is zien wij nog vaker valse meldingen. Een rookmelder die is gemonteerd in de buurt van een (buiten) deur raakt sneller vervuild en slaat door de aanwezige circulatie van lucht eerder alarm. Zorg er dus voor dat je de aanwezige rookmelders met regelmaat voorzichtig schoon maakt. Doe dit tenminste 2 keer per jaar om onnodige slijtage en de kans op vals meldingen zoveel mogelijk te voorkomen. Als geheugensteun kan je bijvoorbeeld als de zomertijd en wintertijd in gaat de melders een reinigingsbeurt geven.
Hoe maak ik mijn rookmelder schoon?

Een rookmelder kan alleen vrij van stof en in een schone omgeving optimaal functioneren. Te vaak raakt een rookmelder vervuild en zit er een hoop stof aan de binnenkant van de melder. Gebruik bij het schoonmaken van een rookmelder geen schoonmaakmiddelen en water. Je kan de rookmelders die in je woning aanwezig zijn het beste 1 keer per maand reinig. Maak alleen de buitenkant en zijkant van de melder schoon en maak hierbij gebruik van de zachte borstel van een stofzuiger. Indien de buitenkant erg vies kan je ter ondersteuning ook een licht vochtige doek gebruiken. Op stofgevoelige plekken of ruimtes waar dampvorming aanwezig is kan je het beste een hittemelder monteren. Een thermische melder is minder gevoelig voor omgevingsinvloeden en reageert op een snelle stijging van de temperatuur en niet op rookontwikkeling.

Samenvatting:

 • Stof de rookmelder bij voorkeur 1 keer per maand af.
 • Gebruik hiervoor zeker 2 keer per jaar een stofzuiger en reinig de melders met behulp van een zachte stofzuiger borstel.
 • Gebruik ter ondersteuning indien de buitenkant van de melder erg vies een licht vochtige doek.
 • Gebruik nooit water of schoonmaakmiddelen
 • Reinig enkel van buiten naar binnen en maak de melder dus niet open, de in de rookmelder aanwezige rookkamer met sensor is namelijk erg gevoelig.
 • Indien een rookmelder op 230v netstroom is aangesloten moet je voordat je melder gaat reinigen de stroom uitschakelen in de meterkast.

Beschikbare Rookmelder:

EL5803 1 en 2-weg Rook-/Hittemelder voor SecuPlace (CommPact) en Prime (ProGuard800) en  iConnect en SecuSafe

  

De AJAX FireProtect Rook-/Hittemelder is er in witte en zwarte variant.

De AJAX FireProtect PLUS is een Rook-/Hittemelder en CO-melder ineen.

HomeSeer HomeTroller Zee backup maken

Back-up maken van het Micro-Sd kaartje van de RPi3

Het is raadzaam regelmatig een back-up te maken van de Micro-SD kaart van de RPi

Voor het maken van een image volg deze stappen:

Stap 1: Sluit het systeem af: TOOLS -> System -> Shutdown System:

Stap 2: Als de ledjes uit zijn van de RPi koppel dan de voeding los.

Stap 3: Haal het Micro-SD kaartje uit de RPi.

Stap 4: Download, installeer en open het programma “Win32DiskImager” LINK

Stap 4: Stop het SD kaartje in een Windows PC

Stap 5: Image maken:

 1. Kies de drive waar het Micro-SD kaartje in zit,
 2. Geef de back-up een naam inclusief “.img” achter de naam,
 3. Klik op “Read” de image wordt nu gemaakt.

Stap 6: Stop een nieuw Micro-SD kaartje in de Windows PC

Stap 7: Nieuw Micro-SD kaartje maken:

 1. Open de file browser,
 2. Selecteer de gemaakte image in stap 5,
 3. Druk op “Write” de image wordt nu op het Micro-SD kaartje geschreven.

Stap 8: Stop het nieuwe Micro-SD kaartje in de RPi.

Stap 9: Sluit de voeding van de RPi weer aan, de RPi start nu weer op en HS3 zal weer draaien 🙂

Informatie over AJAX Systems en Electronics-Line alarmsystemen

PaHeDomotica biedt op het gebied van alarmsystemen de volgende producten aan:

De AJAX.systems en EL-iConnect 2way / EL-SecuSelf en EL-SecuPlace (CommPact) zijn gecertificeerd volgens (Europese Norm) EN-50131 Grade2 Class II.

Details van de verkrijgbare alarmsystemen:

 

AJAX – When security is ART Electronics Line (RISCO)
Naam AJAX HUB Kit AJAX HUB Plus KIT iConnect SecuPlace SecuPlace Wi-Fi Only
Highlights 2-Weg, PIR, LAN/GSM, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR, LAN/Wi-Fi/2x GSM, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR camera, LAN/GSM/GPRS module, Smartphone App GSM & WI-FI, Smartphone App, voor geïnstalleerd WI-FI, Smartphone App, voor geïnstalleerd
Afbeelding
Prijs € 459,- € 669,- € 649,- € 599,- € 479,-
Technologie 2-weg draadloos 2-weg draadloos 2-weg draadloos 1-weg draadloos 1-weg draadloos
Frequentie Jeweller (868.0-868.6 MHz) Jeweller (868.0-868.6 MHz), Wings 868 MHz 868 MHz 868 MHz
Talen 17 talen (incl. NL) 17 talen (incl. NL) 15 talen (incl. NL) 14 talen (incl. NL) 14 talen (incl. NL)
Zones 100 draadloze componenten 150 draadloze componenten 32 draadloze, 2 bekabelde zones, 2 bekabelde uitgangen 32 draadloze, 1 bekabelde zone, 1 bekabelde uitgang 32 draadloze, 1 bekabelde zone, 1 bekabelde uitgang
Set inhoud HUB, PIR, Magneetcontact, SpaceControl, HomeSiren HUB Plus, PIR, Magneetcontact, SpaceControl, HomeSiren Basisunit, PIR met Camera, Magneetcontact, Keyfob Basisunit, 3x PIR, Magneetcontact, Keyfob Basisunit, 2x PIR, Magneetcontact, Keyfob
Type notificaties Push, SMS, Call Push, SMS, Call Push, SMS, Call (met voice), tweeweg audio Push, SMS, Call (met voice), tweeweg audio Push, e-mail
GSM/GPRS
LAN
Wi-Fi
Home Automation (Optie)
AJAX Wallswitch / Relay / Socket

Risco smart home Z-Wave

Risco smart home Z-Wave

Risco smart home Z-Wave

Risco smart home Z-Wave
Mobiel (App bedienbaar)
Webportal
PIR camera (Beweging & Fotocamera)
(optie)
IP Camera
Iedere IP camera met RTSP

Iedere IP camera met RTSP

(Risco VUpoint)

(Risco VUpoint)

(Risco VUpoint)
IP Camera Afbeelding/Video opname mogelijkheid
(Risco VUpoint)

(Risco VUpoint)

(Risco VUpoint)
Professioneel alarm

(Voor de hele tabel op je telefoon, draai de telefoon horizontaal)

Meer informatie over Alarmsystemen

Communicatie modules

Communicatie modules zorgen voor de verbinding tussen het alarmsysteem en b.v. u smartphone.

Verschil EL-SecuPlace, EL-SecuSelf en EL-CommPact:

In feite zijn beide sets voorzien van de EL-CommPact basisunit, ze zijn marketing technisch met verschillende namen in de markt gezet.

Er zijn verschillende EL-CommPact basisunit varianten te weten de WiFi en de GSM/GPRS/WiFi variant.
Het voordeel van de GSM/GPRS/WiFi variant is dat de GSM/GPRS als backup kan worden ingesteld, zodat indien de WiFi internet verbinding verbroken is er toch meldingen binnen komen via GSM/GPRS (mits een SIM kaart is geplaatst).

Meer informatie over Alarmsystemen

Communicatie modules

(PSTN/GSM/GPRS/LAN/WiFi/Home Automation)

PSTN(Public switched telephone network)

De PSTN aansluiting is uw vaste telefoonlijn, de analoge poort van uw internet (voip) modem, of ISDN modem. De PSTN kiezer wordt vaak gezien als de standaard aansluiting voor alarmsystemen. Als u het alarmpaneel aangesloten heeft, mbv een telefoonkabel, is het systeem instaat om u of uw alarmcentrale een alarmnotificatie te sturen via uw vaste telefoonlijn.

GSM

Als uw alarmsysteem een GSM kiezer heeft dient u een SIM-kaart te plaatsen in uw alarmpaneel. Deze prepaid of abonnement simkaart is niet provider gebonden, daarnaast raden wij u aan een normale prepaid SIM-kaart aan te schaffen omdat uw alarmpaneel bijna geen tegoed verbruikt. (LET OP! Als uw beltegoed op/verlopen is, is uw alarmsysteem niet instaat een alarmmelding aan uw door te geven.) Als u de SIM-kaart heeft geplaatst in uw alarmpaneel is het systeem instaat om u of uw alarmcentrale een alarm notificatie te sturen via het mobiele netwerk. Een GSM module heeft drie voordelen;

Als de stroom uitvalt is een alarmsysteem met een PSTN kiezer niet meer instaat een alarm notificatie te sturen via uw internet (voip) modem, of ISDN modem. Omdat een GSM kiezer contact maakt via het mobiele netwerk en via de noodstroom van uw alarmpaneel stroom verkrijgt is deze nog steeds instaat een alarm alert te versturen. Als uw systeem beschikt over zowel een PSTN als een GSM kiezer dan kunt u bij de meeste systemen uw voorkeur aangeven, kiest u voor PSTN dan wordt de GSM kiezer alleen gebruikt als een melding via de PSTN niet meer mogelijk is.

Indien de ruimte die u wilt beveiligen niet beschikt over een PSTN aansluiting bent u genoodzaakt een alarmsysteem te kiezen met een GSM module.

Als uw alarmsysteem een GSM kiezer heeft kan deze u in plaats van te bellen met een alarmnotificatie u een SMS alert sturen. Echter raden wij u aan om minimaal één persoon door uw alarmsysteem te laten bellen, omdat door de meeste personen een telefoontje eerder wordt opgemerkt.

GPRS(General Packet Radio Service)

MyElas App op de iPhone 6

GPRS maakt het mogelijk om op een efficiente en snelle manier mobiele data te verzenden en ontvangen via het mobiele netwerk. Hierdoor kan uw alarmsysteem u een push bericht sturen met een alarmnotificatie en kunt u uw alarmsysteem bedienen via uw smartphone. Uw telefoon maakt verbinding met de webportal/server van uw alarmsysteem fabrikant en deze staat dan weer in contact met uw alarmpaneel.

LAN (Local Area Network)

Een LAN aansluiting heeft dezelfde functionaliteit als een GPRS aansluiting, echter verbruikt deze geen data van uw SIM-kaart en is daardoor vaak voordeliger. U dient uw alarmpaneel met een netwerkkabel te verbinden met uw vaste internet aansluiting.

Wi-Fi (Wireless-Local Area Network)

Wifi is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Vanwege deze korte afstand is het ideaal voor gebruik thuis of op het kantoor: het is niet langer nodig een internetkabel (LAN-kabel) aan te leggen tussen je computer/alarmsysteem en de meterkast/router.

De Wi-Fi aansluiting heeft dezelfde functionaliteit als een GPRS aansluiting, echter verbruikt deze geen data van uw SIM-kaart en is daardoor voordeliger, de GPRS aansluiting werkt bij gebruik van WiFi als back-up functie.

De Electronics-Line CommPact is beschikbaar met WiFi!

Home Automation (ook wel Huisautomatisering en Domotica genoemd)

Als uw alarmsysteem over een Home Automation module beschikt bent u instaat om modules toe te voegen aan uw alarmsysteem die werken via het X10 of Z-wave protocol (varieert per alarmsysteem). Hierdoor bent u bijvoorbeeld instaat om uw verlichting, garagedeur, zonwering, e.d. te bedienen via uw alarmsysteem met een afstandsbediening of telefoon (app).

Technologie

Een 1-weg communicatie systeem versus een 2-weg communicatie systeem

Bij een 2-weg communicatie alarmsysteem is uw alarmpaneel in staat te communiceren met uw afstandsbediening en bedieningspaneel. De twee belangrijkste voordelen zijn;

Energiebesparend Bij een 2-weg communicatie systeem wordt zodra uw het alarm uitschakelt, ook al uw detectoren uitgeschakeld, dit voorkomt niet alleen storingen maar is daarnaast ook erg energiebesparend. Bij een 1-weg communicatie systeem blijven al uw detectoren continue een “alarm” signaal geven als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd door een bewegingsmelder, ook als uw alarm uitgeschakeld staat.

Terugkoppeling alarmsysteem Een 2-weg communicatie alarmsysteem is in staat te communiceren met detectoren die ook beschikken over de 2-weg communicatie software. Zo ziet u bijvoorbeeld op uw handzender als u het alarm inschakelt en uitschakelt d.m.v. een klein led lampje. Deze bevestiging is niet mogelijk met een 1-weg communicatie systeem.

Webportal

Met een webportal bent u instaat om online uw alarminstellingen aan te passen, uw alarm in-/uitschakelen, camera/video beelden te bekijken en nog veel meer. De webportal server van Electronics Line (ELAS) is uitgebreid getest en beschikt zelfs over een back-up server mocht server één uit de lucht zijn.

Screenshot’s van de ELAS server webbrowser versie:
ELAS 1
Start scherm (na inloggen)
ELAS 2
Scherm status overzicht sensoren.
ELAS 3
Scherm Camera’s (in dit geval VUpoint CUBE camera)

Electronics Line (EL) RISCO Group, iConnect 2-way, SecuPlace SecuSelf en EL-CommPact hoe zit het precies?

Verleden:

Tot in maart 2010 RISCO Group Ltd Electronics-Line overnam was, Electronics-Line 3000 LTD een zelfstandig leverancier van draadloze beveiligings- en afstandsbeheersystemen die wereldwijd 25 jaar lang wereldwijd commerciële en wereldwijde markten bediende.

Heden:

Electronics Line (EL) is een innovatieve productlijn die wordt aangeboden door RISCO Group, een gevestigde leider in de wereldwijde beveiligingsoplossingsmarkt. Cutting edge technologie, gebruiksvriendelijk design en uitmuntende kwaliteit maken EL producten een populaire keuze bij klanten over de hele wereld.

Innovatieve beveiliging voor elke behoefte:

EL productaanbiedingen bieden uitzonderlijk gemak en gemoedsrust met een smartphone app waarmee gebruikers van afstandsbediening en monitoring kunnen genieten, videostreaming op aanvraag en kristalheldere visuele verificatie bij een alarm vanaf elke locatie.

EL’s uitgebreide productlijn omvat zeer flexibele draadloze oplossingen met een breed scala aan draadloze accessoires die geschikt zijn voor diverse omgevingen en industriële behoeften. Draadloze accessoires omvatten klassen 2-3 binnen- en buitendetectoren, evenals een reeks veiligheidsdetectoren voor rook, overstroming en schadelijke gassen.

EL-oplossingen bieden ook verbeterde detectie- en PSTN / IP / GSM / GPRS / WiFi-gebaseerde gebeurtenisrapportage, samen een geavanceerde tools voor remote management.

Verschil EL-SecuPlace, EL-SecuSelf en EL-CommPact:

In feite zijn beide sets voorzien van de EL-CommPact basisunit (1-weg), ze zijn marketing technisch met verschillende namen in de markt gezet.

Er zijn verschillende EL-CommPact basisunit varianten te weten de WiFi en de GSM/GPRS/WiFi variant.
Het voordeel van de GSM/GPRS/WiFi variant is dat de GSM/GPRS als backup kan worden ingesteld, zodat indien de WiFi internet verbinding verbroken is er toch meldingen binnen komen via GSM/GPRS (mits een SIM kaart is geplaatst).

IConnect 2-Way ook wel “SecuSafe” genoemd:

iConnect 2-Way is een krachtige en gestroomlijnde 2-weg draadloos inbraak preventie systeem.
Bij een 2-weg communicatie alarmsysteem is uw alarmpaneel in staat te communiceren met uw afstandsbediening en bedieningspaneel. De twee belangrijkste voordelen zijn;

Energiebesparend: Bij een 2-weg communicatie systeem wordt zodra uw het alarm uitschakelt, ook al uw detectoren uitgeschakeld, dit voorkomt niet alleen storingen maar is daarnaast ook erg energiebesparend. Bij een 1-weg communicatie systeem blijven al uw detectoren continue een “alarm” signaal geven als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd door een bewegingsmelder, ook als uw alarm uitgeschakeld staat.

Terugkoppeling: Een 2-weg communicatie alarmsysteem is in staat te communiceren met detectoren die ook beschikken over de 2-weg communicatie software. Zo ziet u bijvoorbeeld op uw handzender als u het alarm inschakelt en uitschakelt d.m.v. een klein led lampje. Deze bevestiging is niet mogelijk met een 1-weg communicatie systeem.

 

Veelgestelde vragen Forest Shuttle gemotoriseerd gordijnrail

Bekijk HIER alle Forest producten!

Tot welke lengte/gewicht kan een systeem worden gemaakt?

Uit één stuk is tot 7 meter lengte mogelijk. Als een rail verbonden wordt is tot 14 meter mogelijk. Maximale gordijngewicht is zo’n 70kg.

Rails langer dan 450 cm worden in 2 delen geleverd, met een FMS railverbinder. Uiteraard heeft dit geen gevolgen voor het openen/sluiten van de gordijnen. Bij het installeren is het enkel een kwestie van het FMS railverbinder tussen de beide rails-delen plaatsen, je ziet er bijna niets van (zie foto voor een voorbeeld van de FMS railverbinder).
Mocht u toch een rail langer dan 450 cm uit 1 stuk willen hebben, dan komen er extra kosten voor het vervoer bij. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Zit er garantie op het systeem?

Ja, op de gordijnrails en motor wordt 10 jaar garantie gegeven.

Wilt meerdere Forest Shuttle L elektrische gordijnrails?

Vraagt u dan vrijblijvend een offerteaanvraag, en we doen u een gepast voorstel.

Kan de pakketbreedte worden aangepast?

Ja, op de motor zit een programmeerknop waarbij de open positie ingesteld kan worden, dat geldt ook voor de snelheid van openen en sluiten van het gordijn.

Is het systeem makkelijk te installeren?

Ja, het is een plug ‘n’ play systeem. Dus stekker in het stopcontact en het systeem werkt. Na een stroomonderbreking zal het systeem altijd naar zijn gesloten situatie lopen, zodat hij de positie weet op de rail. Verder heeft het systeem een slow start en slow stop (het gordijn loopt dus subtiel open en dicht).

Kan het systeem bij stroomuitval worden bediend?

Ja, handmatig is het systeem altijd te bedienen, dus ook zonder stroom kunnen de gordijnen geopend of gesloten worden.

Wat houdt het touch impulse/control in?

Door middel van een simpel rukje aan het gordijn gaat deze open of dicht. Het systeem treedt dus in werking als er aan getrokken worden. Hierdoor is het ook niet mogelijk om het kapot te trekken.

Voor de levensduur van de gordijnen als het uiteraard beter om de bediening te gebruiken, in plaats van bediening met de hand.

Kan het systeem op Domotica “spanningsvrij” worden aangesloten?

Ja, het is mogelijk om het systeem op Domotica/huisbesturing aan te sluiten. De installateur dient hiervoor een constante voeding (230V) en 3 spanningsvrije stuurdraden (open-common-close) aan te leggen. Aansluitschema is ook hier beschikbaar.

Kan het systeem op Domotica “230V zonweringsmodule” (rollershutter) worden aangesloten?

Ja, het is mogelijk om de Forest Shuttle L op een 230V zonweringsmodule of gebouwbesturing aan te sluiten. M.b.v. de AC secundaire controle unit.

De Secundaire unit: zet de Live AC aansturingdraden (enkel of dubbel) om in spanningsvrije contacten, geschikt voor de Shuttle®
motor. (4 aderig)

Heb je maar drie aders bestel dan de Primaire unit erbij, dit is een DIN rail module voor in de meterkast, er hoeven dan maar drie adres naar de Shuttle motor.

Kan het systeem ook met een telefoon of tablet op afstand worden bestuurd?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor heb je veel verschillende systemen voor. Eén daarvan is de Homewizard Lite . Hiermee kan draadloos een systeem met behulp van de ingebouwde ontvanger worden aangestuurd. De Homewizard Lite kost slechts 49 Euro en is HIER te bestellen. Daarbij is het ook mogelijk om verlichting, slimme radiatorkraan, etc.. aan te sluiten.

Met de systemen van bijvoorbeeld Fibaro en Homey kan de Forest motor ook draadloos “praten”.

Naast bediening met telefoon/tablet is het met een gateway ook mogelijk om de gordijnen op basis van zonsopgang en –ondergang open en dicht te laten gaan. Ideaal voor in woonkamers!

Schema: Zo werkt een Homewizard Lite.

Is het mogelijk om de gordijnen automatisch op tijd open en dicht te laten gaan?

Ja, dat kan dus op hiervoor genoemde manier maar ook eenvoudig met de draadloze timer van Forest. Meerdere tijden per dag/week kunnen m.b.v. een overzichtelijk LCD scherm worden ingesteld.

Wat is Z-wave? (klik HIER voor uitgebreide informatie)

Z-wave is een open standaard draadloos signaal die met meerdere apparaten spreekt. De Forest Shuttle motor is beschikbaar met ingebouwde Z-wave ontvanger. Het koppelen van een Z-wave apparaat kan met een druk op de knop eenvoudig plaatsvinden.

Ik heb al een Logitech Harmony afstandsbediening, kan ik hiermee het systeem bedienen?

Ja, dat is mogelijk. Het Forest Shuttle systeem kan dan met de IR remote set worden geleverd.

Ik heb al een Somfy afstandsbediening, kan ik hiermee het systeem bedienen?

Ja, dat is mogelijk. Het Forest systeem kan dan met Somfy (externe) ontvanger worden geleverd.

In welke kleuren is de rail beschikbaar?

Het systeem is in het wit, zwart en zilver verkrijgbaar.

Kan het wave confectiesysteem worden toegepast?

Ja, het is mogelijk om een wave “Forest Easyflex” confectie (ripplefold) toe te passen. Hiervoor zijn verschillende glijderafstanden beschikbaar (5,4cm, 6cm en 8cm)

Zorg dat u gordijnen altijd perfect hangen met Forest Easyflex.

Er is keuze uit drie “fullness” afstanden:

 • 60%(8cm) gordijnpakket = 37,1 cm
 • 80%(6cm) gordijnpakket = 48,3 cm
 • 100%(5,4cm) gordijnpakket = 53,9 cm

De afmetingen van het gordijnpakket is dan bij een rail lengte van 200 cm

 • 60% = 37,1 cm
 • 80% = 48,3 cm
 • 100% = 53,9 cm

LET OP: deze afmetingen zijn zonder de motor en de voorloper, hiervoor komt bij enkelsluitend gordijn 18 cm bij.

Kan de rail ook gebogen worden?

Ja, de radius van het buigen is (minimaal) 200mm en een continu verbuiging is

ook mogelijk (halve/hele cirkel).

De tekening geeft de kortste radius weer naar b.v. een muur.

Is het mogelijk om de rail in het plafond te stucen?

Ja, hiervoor heeft Forest de FMS Plus met inbouwprofiel beschikbaar. Eerste wordt het inbouwprofiel gemonteerd en na het stucwerk kan de rail middels een speciale keg eenvoudig gemonteerd worden.

Hoeveel railsen kan ik op één afstandsbediening bedienen?

De Forest Diamond bediening heeft 6 verschillende kanalen. En op één kanaal kunnen wel 20 systemen worden geprogrammeerd. De draadloze timer heeft 15 aparte kanalen.

Wat is de lengte van het stroomsnoer?

Standaard is het stroomsnoer 4 meter lang.

Wat wordt bedoeld met Forest Shuttle Compleet?

Compleet is het systeem met glijders, steunen, rail, motor, stroomsnoer, ontvanger, maar zonder afstandsbediening. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende opties (bekijk ze HIER), o.a.:

 • De Diamond afstandsbediening (draadloos, 6 kanaals)
 • Z-wave (bijvoorbeeld voor aansturing van een draadloos Domotica systeem zoals iHome en Homey)
 • Infrarood (in het geval de rail met de televisie afstandsbediening gekoppeld moet worden of ten behoeve van een bedieningspaneel bij een rolstoel)
 • Een Diamond draadloze wandschakelaar (2 kanaals) en/of een draadloze timer

Is het mogelijk om het systeem in te korten?

Ja, dat is prima zelf aan te passen. Zowel op de website van Forest (www.forestgroup.nl) en in de Forest App (Forest Doc) is een animatie te bekijken waar de assemblage stap voor stap wordt getoond.

Waar is de handleiding verkrijgbaar?

Bij levering van een systeem wordt ook een handleiding(en) bijgesloten. Verder is deze beschikbaar als download in de email die u ontvangt na het plaatsen van de bestelling.

Wat zijn de afmetingen?

 • Motor: 70 x 50 x 305 mm,
 • Rail: 20 x 20 mm.
 • Aansluitsnoer lengte is 4 mtr.
 • Wandbeugel(smartklick): 75mm.

Bekijk HIER alle Forest producten!

HomeSeer Z-Wave of X10 device bedienen met Logitech Harmony HUB ( Elite )

Nu het HomeSeer Hometroller project goed verloopt en HomeSeer HS3 lekker draait hebben we een nieuwe uitdaging.

De Logitech Harmony 1100 wordt ouder, en met de nieuw Harmony HUB op de markt lijkt het me mooi om deze ook te kunnen gebruiken om de HomeSeer devices te bedienen.

Er is een beperking in Logitech Harmony v.w.b. ondersteunde HOME CONTROL apparaten, en de Harmony HUB Exteneder welke ZigBee® en Z-Wave™ ondersteund komt niet naar Europa.

Wel ondersteund wordt de Philips HUE Bridge.

Nu is er gelukkig de HA-Bridge virtuele HUE Bridge, deze wordt gezien door de Harmony HUB als HUE Bridge, het grote voordeel van de HA-Bridge is dat deze devices in HS3 kan aansturen m.b.v. JSON commando’s.
De HA-Bridge (Virtuele Philips HUE Bridge) draait op een Raspberry PI3.

Voorbeelden van de JSON commando’s:

ON
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=428&value=255 (X10 device value=100)
OFF
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=428&value=0

DIM
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=428&value=$ {intensity.percent}

RUN Event (Harmony trigger HomeSeer event)
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=runevent&id=EVENT_ID
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=runevent&id=8170

De volgende parameters dienen te worden aangepast:

192.168.0.166:8092 = IP adres en poort van het systeem waar HS3 op draait
428 = Device_ID van het HS3 device
8170 = Event_ID van het HS3 event

Hoe kom je aan het HomeSeer HS3 Event_ID?

Met onderstaand url functie worden alle events incl. ID getoont, alleen even het juiste event ID zoeken (met Ctrl+F)
http://192.168.0.166:8092/JSON?request=getevents

Overzicht Virtual HUE decices

HA-bridge devices

Voorbeeld: Instellingen HUE device

HA-bridge device settings

Eindresultaat in de Harmony App

Harmony HUE devices Harmony HUE lamp gedimd

Uiteraard werkt de HA-Bridhe ook met de origenele Philips HUE App (versie1)

Philips HUE App Philips HUE App devices

De waardering van www.pahedomotica.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 459 reviews.