Informatie over alarmsystemen

Informatie over alarmsystemen

Je huis bewaken? Zeker, met draadloze beveiliging!

Toepassingen:

 • U wilt een beveiligingssysteem zonder dat u kabels hoeft te trekken of gaten moet boren.
 • U wilt niet alleen inbraak detecteren, maar ook voorkomen door het automatisch schakelen van verlichting.
 • Wanneer er brand uitbreekt of ingebroken wordt, dan wilt u direct hiervan een melding krijgen op uw mobiele telefoon.
 • Wanneer u thuis bent wilt u zich vrij door uw woning kunnen bewegen terwijl alle deuren en ramen beveiligd zijn.
 • U vindt het belangrijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het beveiligingssysteem.
 • U wilt geen contract of maandelijkse kosten!

Alarmsets oftewel beveiligingssystemen bewaken deuren, ramen en ruimtes voornamelijk middels magneetcontacten, bewegingssensors en rookmelders etc.

Overzicht van de verkrijgbare alarmsystemen:

PaHeDomotica biedt op het gebied van alarmsystemen de volgende producten aan:

De AJAX.systems en EL-iConnect 2way zijn gecertificeerd volgens (Europese Norm) EN-50131 Grade2 Class II.

AJAX Systems

AJAX Systems fabriceert een compleet programma Smart beveiligingsapparaten waarmee het unieke en innovatieve oplossingen combineert. Het ontwerp en design van alle componenten is subliem. Het motto van het AJAX Systems is dan ook niet voor niets “When Security is Art”. De componenten zijn verkrijgbaar in het wit of zwart en het systeem kan volledig via uw smartphone worden aangeleerd, geconfigureerd en bediend.

De Ajax app is een virtueel controlecentrum, wat dag en nacht beschikbaar is. U kunt de systeemstatus controleren, in- of uitschakelen of de systeemconfiguratie wijzigen. Dit alles vanuit de gebruiksvriendelijke app.

Grade 2 gecertificeerd
Grade 2 gecertificeerd

Electronics Line® iConnect 2-weg

iConnect / SecuSafe 2-Way is een krachtige en gestroomlijnde 2-weg draadloos inbraak preventie systeem.
Bij een 2-weg communicatie alarmsysteem is uw alarmpaneel in staat te communiceren met uw afstandsbediening en bedieningspaneel. De drie belangrijkste voordelen zijn;

Energiebesparend: Bij een 2-weg communicatie systeem wordt zodra uw het alarm uitschakelt, ook al uw detectoren uitgeschakeld, dit voorkomt niet alleen storingen maar is daarnaast ook erg energiebesparend. Bij een 1-weg communicatie systeem blijven al uw detectoren continue een “alarm” signaal geven als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd door een bewegingsmelder, ook als uw alarm uitgeschakeld staat.

Terugkoppeling: Een 2-weg communicatie alarmsysteem is in staat te communiceren met detectoren die ook beschikken over de 2-weg communicatie software. Zo ziet u bijvoorbeeld op uw handzender als u het alarm inschakelt en uitschakelt d.m.v. een klein led lampje. Deze bevestiging is niet mogelijk met een 1-weg communicatie systeem.

Visuele verificatie: wordt ook ondersteund met de PIR camera detector, waarmee gebruikers beelden op kunnen vragen van hun huis of bedrijf rechtstreeks vanaf hun smartphones

Details van de verkrijgbare alarmsystemen:

 

AJAX – When security is ART Electronics Line (RISCO)
Naam AJAX HUB Kit AJAX HUB 2 KIT AJAX HUB 2 4G/LTE KIT AJAX HUB 2 PLUS KIT iConnect
Highlights 2-Weg, PIR, LAN/GSM, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR camera, LAN/GSM, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR camera, LAN/GSM 4G/LTE module, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR camera, WiFi/LAN/GSM 4G/LTE module, Smartphone App, verkrijgbaar in wit en zwart 2-Weg, PIR camera, LAN/GSM/GPRS module, Smartphone App
Afbeelding
Prijs € 568,- € 701,- € 841,- € 909,- € 749,-
Technologie 2-weg draadloos 2-weg draadloos 2-weg draadloos 2-weg draadloos 2-weg draadloos
Frequentie Jeweller (868.0-868.6 MHz) Jeweller (868.0-868.6 MHz), Wings Jeweller (868.0-868.6 MHz), Wings Jeweller (868.0-868.6 MHz), Wings 868 MHz
Talen 17 talen (incl. NL) 17 talen (incl. NL) 17 talen (incl. NL) 17 talen (incl. NL) 15 talen (incl. NL)
Zones 100 draadloze componenten 100 draadloze componenten 150 draadloze componenten 200 draadloze componenten 32 draadloze, 2 bekabelde zone, 2 bekabelde uitgang
Set inhoud HUB, PIR, Magneetcontact, SpaceControl, HomeSiren HUB 2, MotionCam, Magneetcontact, SpaceControl HUB 2 4G/LTE, MotionCam, Magneetcontact, SpaceControl HUB 2 PLUS, MotionCam, Magneetcontact, SpaceControl Basisunit, PIR met Camera, Magneetcontact, Keyfob
Type notificaties Push, SMS, Call Push, SMS, Call Push, SMS, Call Push, SMS, Call Push, SMS, Call (met voice), tweeweg audio
GSM/GPRS 4G/LTE 4G/LTE
LAN
Wi-Fi
Home Automation (Optie)
AJAX Wallswitch / Relay / Socket

AJAX Wallswitch / Relay / Socket

AJAX Wallswitch / Relay / Socket

AJAX Wallswitch / Relay / Socket

Risco smart home Z-Wave
Mobiel (App bedienbaar)
Webportal
PIR camera (Beweging & Fotocamera)
(HUB 2)
IP Camera
Iedere IP camera met RTSP, b.v. Dahua / Uniarch

Iedere IP camera met RTSP, b.v. Dahua / Uniarch

Iedere IP camera met RTSP, b.v. Dahua / Uniarch

Iedere IP camera met RTSP, b.v. Dahua / Uniarch

(Risco VUpoint)
IP Camera Afbeelding/Video opname mogelijkheid
(Risco VUpoint)
Professioneel alarm

(Voor de hele tabel op je telefoon, draai de telefoon horizontaal)

Meer informatie over Alarmsystemen

Communicatie modules

Communicatie modules zorgen voor de verbinding tussen het alarmsysteem en b.v. u smartphone.

(GSM/GPRS/LAN/WiFi/Home Automation)

GSM

Als uw alarmsysteem een GSM kiezer heeft dient u een SIM-kaart te plaatsen in uw alarmpaneel. Deze prepaid of abonnement simkaart is niet provider gebonden, daarnaast raden wij u aan een normale prepaid SIM-kaart aan te schaffen omdat uw alarmpaneel bijna geen tegoed verbruikt. (LET OP! Als uw beltegoed op/verlopen is, is uw alarmsysteem niet instaat een alarmmelding aan uw door te geven.) Als u de SIM-kaart heeft geplaatst in uw alarmpaneel is het systeem instaat om u of uw alarmcentrale een alarm notificatie te sturen via het mobiele netwerk. Een GSM module heeft drie voordelen;

Als de stroom uitvalt is een alarmsysteem met een PSTN kiezer niet meer instaat een alarm notificatie te sturen via uw internet (voip) modem, of ISDN modem. Omdat een GSM kiezer contact maakt via het mobiele netwerk en via de noodstroom van uw alarmpaneel stroom verkrijgt is deze nog steeds instaat een alarm alert te versturen. Als uw systeem beschikt over zowel een PSTN als een GSM kiezer dan kunt u bij de meeste systemen uw voorkeur aangeven, kiest u voor PSTN dan wordt de GSM kiezer alleen gebruikt als een melding via de PSTN niet meer mogelijk is.

Indien de ruimte die u wilt beveiligen niet beschikt over een PSTN aansluiting bent u genoodzaakt een alarmsysteem te kiezen met een GSM module.

Als uw alarmsysteem een GSM kiezer heeft kan deze u in plaats van te bellen met een alarmnotificatie u een SMS alert sturen. Echter raden wij u aan om minimaal één persoon door uw alarmsysteem te laten bellen, omdat door de meeste personen een telefoontje eerder wordt opgemerkt.

GPRS(General Packet Radio Service)

MyElas App op de iPhone 6

GPRS maakt het mogelijk om op een efficiente en snelle manier mobiele data te verzenden en ontvangen via het mobiele netwerk. Hierdoor kan uw alarmsysteem u een push bericht sturen met een alarmnotificatie en kunt u uw alarmsysteem bedienen via uw smartphone. Uw telefoon maakt verbinding met de webportal/server van uw alarmsysteem fabrikant en deze staat dan weer in contact met uw alarmpaneel.

LAN (Local Area Network)

Een LAN aansluiting heeft dezelfde functionaliteit als een GPRS aansluiting, echter verbruikt deze geen data van uw SIM-kaart en is daardoor vaak voordeliger. U dient uw alarmpaneel met een netwerkkabel te verbinden met uw vaste internet aansluiting.

Wi-Fi (Wireless-Local Area Network)

Wifi is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Vanwege deze korte afstand is het ideaal voor gebruik thuis of op het kantoor: het is niet langer nodig een internetkabel (LAN-kabel) aan te leggen tussen je computer/alarmsysteem en de meterkast/router.

De Wi-Fi aansluiting heeft dezelfde functionaliteit als een GPRS aansluiting, echter verbruikt deze geen data van uw SIM-kaart en is daardoor voordeliger, de GPRS aansluiting werkt bij gebruik van WiFi als back-up functie.

De Electronics-Line CommPact is beschikbaar met WiFi!

Home Automation (ook wel Huisautomatisering en Domotica genoemd)

Als uw alarmsysteem een Home Automation functie beschikt bent u instaat om modules toe te voegen aan uw alarmsysteem die werken via het Jeweller of Z-wave protocol (varieert per alarmsysteem). Hierdoor bent u bijvoorbeeld instaat om uw verlichting, garagedeur, zonwering, e.d. te bedienen via uw alarmsysteem met een afstandsbediening of telefoon (app).

Technologie

Een 1-weg communicatie systeem versus een 2-weg communicatie systeem

Bij een 2-weg communicatie alarmsysteem is uw alarmpaneel in staat te communiceren met uw afstandsbediening en bedieningspaneel. De twee belangrijkste voordelen zijn;

Energiebesparend Bij een 2-weg communicatie systeem wordt zodra uw het alarm uitschakelt, ook al uw detectoren uitgeschakeld, dit voorkomt niet alleen storingen maar is daarnaast ook erg energiebesparend. Bij een 1-weg communicatie systeem blijven al uw detectoren continue een “alarm” signaal geven als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd door een bewegingsmelder, ook als uw alarm uitgeschakeld staat.

Terugkoppeling alarmsysteem Een 2-weg communicatie alarmsysteem is in staat te communiceren met detectoren die ook beschikken over de 2-weg communicatie software. Zo ziet u bijvoorbeeld op uw handzender als u het alarm inschakelt en uitschakelt d.m.v. een klein led lampje. Deze bevestiging is niet mogelijk met een 1-weg communicatie systeem.

Webportal

Met een webportal bent u instaat om online uw alarminstellingen aan te passen, uw alarm in-/uitschakelen, camera/video beelden te bekijken en nog veel meer. De webportal server van Electronics Line (ELAS) is uitgebreid getest en beschikt zelfs over een back-up server mocht server één uit de lucht zijn.

Screenshot’s van de ELAS server webbrowser versie:
ELAS 1
Start scherm (na inloggen)
ELAS 2
Scherm status overzicht sensoren.
ELAS 3
Scherm Camera’s (in dit geval VUpoint CUBE camera), bekijk HIER alle VUpoint camera’s.

Voordelen draadloos alarmsysteem

Uw woning bewaken? Zeker, met draadloze beveiliging!

Toepassingen:

 • U wilt een beveiligingssysteem zonder dat u kabels hoeft te trekken of gaten moet boren.
 • U wilt niet alleen inbraak detecteren, maar ook voorkomen door het automatisch schakelen van verlichting wanneer u niet thuis bent.
 • Wanneer er brand uitbreekt of ingebroken wordt, dan wilt u direct hiervan een melding krijgen op uw mobiele telefoon.
 • Wanneer u thuis bent wilt u zich vrij door uw woning kunnen bewegen terwijl alle deuren en ramen beveiligd zijn.
 • U wilt uw verlichting automatisch in laten schakelen wanneer er iemand te dicht bij uw woning loopt.
 • U wilt nooit meer in het donker thuiskomen: met uw sleutelhanger afstandsbediening schakelt u de verlichting in en het alarm uit.
 • U vindt het belangrijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het beveiligingssysteem.
 • U wilt geen contract of maandelijkse kosten!
 • U wilt live video verificatie.

Het kan allemaal met een draadloos alarmsysteem.

Nieuw in het assortiment:

Alarmsets oftewel beveiligingssystemen bewaken deuren, ramen en ruimtes voornamelijk middels magneetcontacten, bewegingssensors en rookmelders. Met alarmsets met Home automation module (X10) kunt u ook verlichting laten schakelen (op gezette tijden of op basis van bewegingsdetectie). Tevens zijn deze alarmsets voorzien van ingebouwde telefoonkiezer. U krijgt op uw (mobiele) telefoon direct een melding wanneer het alarm afgaat.

Groot voordeel lage / geen installatie kosten:

Doordat er geen bedrading hoeft te worden getrokken omdat alle sensoren draadloos zijn is het installeren geen tijdrovende zaak.
Het is éénvoudig zelf te doen voor de ervaren doe het zelver, hierdoor heeft u GEEN installatie kosten.

Verbruiken draadloze sensoren niet veel batterijen?

Het antwoord hierop is simpel: nee

Gemiddeld gaan de batterijen 2-3 jaar mee, vervangen is simpel en de prijs van een batterij is niet hoog, de meest voor komende batterij kost € 6,50 zie HIER.

Kiest u voor een 2-weg alarmsysteem zoals het Ajax systeem of de Electronics-Line iConnect 2-weg, dan gaan de batterijen nog veel langer mee, omdat bij een 2-weg systeem de sensoren worden uitgeschakeld als het systeem niet is ingeschakeld.

Draadloze sensoren:

Een magneetcontact plakt of schroeft u eenvoudig op een kozijn van een raam of deur, zodat opening hiervan direct wordt opgemerkt.

Met een bewegingsmelder bewaakt u een bepaald gebied in een ruimte.

Bewgingsmelder met Foto camera:

Live foto verificatie bij een alarm, met een bewegingsmelder met foto camera, krijgt u direct foto’s toegestuurd in de App bij een alarmmelding!
Zodat direct zichtbaar is of het een loosalarm is of een echte inbraak.

Draadloze bedieningspanelen:

Waterdetectoren:

Rook- / Hittemelder:

Voor de EL5803 is voor zowel 1-weg als 2-weg systemen van Electronics-Line:

Draadloze 2-weg buitenbewegingsmelders:

Inclusief AJ-HOOD

Deze bewegingsmelders met hun slanke ontwerp herbergt twee slimme detectoren die samen het verschil zien tussen bewegende takken en bijvoorbeeld katten, waardoor het onderscheid weet te maken tussen valse alarmen en indringers.

Wat zijn de verschillen tussen (Essent/Marmitek/Homesafety) basisunits:

Het antwoord op de vraag ,of de Electronics Line Prime, Essent, HomeSafety en Proguard 800 alarmsystemen 100% identiek systeem zijn, is niet zo eenvoudig met ja of nee te beantwoorden.

essent

Ja, dat alle voornoemde alarmsystemen geproduceerd zijn in de fabriek(en) van Electronics Line is zeker. En Ja, dat Essent, HomeSafety en Marmitek een eigen sausje over Electronics Line draadloze beveiligingssystemen hebben gegoten om de alarmsystemen eigen te maken, is ook zeker.

Maar nu komt het lastige deel… het beantwoorden van de vraag met Nee.

Het huidige Electronics Line “Prime” draadloze alarmsysteem had een voorloper die de “Infinite Prime” heette.

De Infinite Prime lijkt qua uiterlijk zeer sterk op het huidige Prime alarmsysteem echter is qua hardware en software compleet anders. Feitelijk is de Prime een redesign van de Infinite Prime met als belangrijkste extra dat de Prime een voice prom op de hoofdprint heeft en dat deze voiceprom mist bij de Infinite Prime.

Een voice prom wordt gebruikt om gesproken mededelingen op te kunnen slaan. Deze gesproken mededelingen kunnen door de installateur of gebruiker worden opgenomen en worden afgespeeld wanneer er een alarm gebeurtenis plaatsvindt.

Voor Prime of Infinite Prime alarmsystemen die met een meldkamer verbonden zijn, is de al dan niet aanwezigheid van een voiceprom verre van interessant. Maar wanneer een klant besluit om zijn meldkamer contract op te zeggen en toekomstige alarmen op zijn mobiele telefoon wil laten uitkomen, wordt de voiceprom opeens wel heel interessant.

Alle in het verleden door Essent uitgeleverde alarmsystemen waren van het type Infinite Prime en missen de voice prom. Daarnaast bevatte de software van de Essent alarmsystemen niet de mogelijkheid om naar privé telefoonnummers te rapporteren. Het advies zou zijn om de Essent basisunit te vervangen door een nieuwe Electronics Line Prime. Uiteraard kunt u de accessoires van uw Essent alarmsysteem hergebruiken op een nieuwe Prime.

Alle tot op heden uitgeleverde Marmitek ProGuard 800 alarmsystemen (in zilver en wit) zijn van het type Electronics Line Prime en bevatten een voice prom en de mogelijkheid gesproken mededelingen te rapporteren naar max. 3 privé telefoonnummers en/of naar max. 3 meldkamers. Alle accesoires van de Electronics Line Prime of Marmitek Proguard 800 zijn terug te vinden in de webwinkel van PaHeDomotica.

HomeSafety heeft in het verleden alarmsystemen uitgeleverd van het type Infinte Prime (zonder voice prom) en van het type Prime (met voice prom). Om erachter te komen of u een HomeSafety alarmsysteem heeft van het type Infinite Prime of het type Prime, dient u de behuizing van het alarmsysteem aan de onderzijde te openen en op zoek te gaan naar de voiceprom die zich op de hoofdprint aan de onderzijde van het deksel bevindt.

Let op!
Zodra u de behuizing aan de onderzijde opent, gaat de sirene loeien. Door de connector die naar de speaker loopt los te trekken, kunt u het sirene geluid stoppen.

prime_voice_prom

De voice prom is omcirkeld in de bovenstaande foto van de print, staat er b.v. VK002 op dan is dit GEEN voice prom.

Heeft u een HomeSafety systeem zonder voice prom (Infinite Prime) dan zou ons advies zijn de basisunit te vervangen door een Electronics Line Prime waarmee u zowel gesproken mededelingen naar max. 3 privé telefoonnummers als ook alarmberichten naar max. 3 meldkamers kunt doormelden (indien gewenst).

Heeft u een HomeSafety systeem met voice prom (Prime) dan zou u in theorie gesproken alarm meldingen kunnen rapporteren naar privé telefoonnummers, ware het niet dat de optie tot privé rapportage niet in de software van HomeSafety systemen niet altijd aanwezig is.

Bent u consument en geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel, dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor vragen, nieuwe systemen en toebehoren/uitbreidingen etc.

Wellicht interessant:

Accessoires EL-Prime en ProGuard800