Wat is een security grade

Wie evalueert beveiligingssystemen?

Wanneer technologie verantwoordelijk is voor het beschermen van eigendommen van mensen en hun leven, moet het zo betrouwbaar mogelijk zijn. En het zou onverantwoordelijk zijn om uitsluitend te vertrouwen op de verklaarde kenmerken en autoriteit van de fabrikant – een gekwalificeerd, onafhankelijk onderzoek is nodig. Op de Europese beveiligingsmarkt is de veiligheidsnorm EN 50131-1: 2006 van toepassing.

Geaccrediteerde laboratoria stellen de beveiligingsapparatuur aan de hand van bepaalde tests: op functionaliteit, op de vraag of de apparatuur bestand is tegen weer, hoe deze resistent is tegen mechanische interferentie en externe elektromagnetische velden. De kwaliteit van radiocommunicatie wordt getest, evenals of apparaat werking extern kan worden beïnvloed. Testresultaten worden vastgelegd en worden door de certificatie-instelling onderzocht. Als de vereiste tests zijn uitgevoerd, de juiste methoden zijn gekozen en de documenten correct zijn uitgegeven, kent de organisatie certificering toe en kent de apparaten een betrouwbaarheidsniveau toe.

Wat is het verschil tussen Grades?

De betrouwbaarheid van een beveiligingssysteem wordt bepaald door het vermogen om aanvallers af te weren met verschillende niveaus van kennis en apparatuur. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het beveiligingssysteem. Er zijn twee voorbehouden: Grade 4 is zeldzaam in massamarktsystemen, omdat de standaardvereisten extreem hoog zijn en Grade 3 alleen kan worden toegewezen aan bekabelde beveiligingssystemen. Fabrikanten van moderne draadloze beveiligingssystemen kunnen dus Grade 1 of Grade 2 worden toegekend.

Zonder rekening te houden met specifieke technische details, weerspiegelen de cijfers de stabiliteit en de reikwijdte van het beveiligingssysteem:

Grade 1. Het systeem kan onervaren aanvallers weerstaan. Het beschermt de meest voor de hand liggende toegangspunten, bijvoorbeeld de voordeur. Het is geschikt voor ruimtes met een minimaal risico op diefstal en bevat geen waardevolle spullen.

Grade 2. Het systeem kan ervaren aanvallers weerstaan ​​met speciale apparatuur. Het beschermt deuren, ramen en andere mogelijke toegangspunten. Het is geschikt voor een appartement, huis of kantoor.

Grade 3. Het systeem kan indringers weerstaan ​​met professionele vaardigheden en kennis, die draagbare elektronische apparatuur gebruiken. Elk mogelijk toegangspunt is beschermd, evenals muren en plafonds. Het is geschikt voor grote commerciële faciliteiten, zoals winkelcentra.

Grade 4. Het systeem kan zich verzetten tegen professionele groepen die van te voren aanvallen plannen en zijn uitgerust met een volledig scala aan apparatuur. Dit is geschikt voor objecten die het grootste risico lopen op diefstal of een terroristische aanslag.

Hoewel grades worden toegewezen aan afzonderlijke apparaten, worden beveiligingssystemen als een eenheid beoordeeld. De systeemkwaliteit wordt bepaald door het systeemapparaat met het laagste cijfer.

Als slechts één beveiligingsdetector is gecertificeerd als Grade 1, wordt dat hele beveiligingssysteem geclassificeerd als Grade 1. Zelfs als 100 andere beveiligingsapparaten in hetzelfde systeem Grade 3 hebben gekregen.

Hoe verdiende Ajax een Grade 2 cijfer?

We startten het certificeringproces met vijf apparaten: bedieningspaneel Ajax Hub, bewegingsdetector MotionProtect, magnetische openingsdetector DoorProtect, glasbreukmelder GlassProtect en buitensirene StreetSiren. We hebben onze apparatuur aan de certificatie-instelling TREZOR TEST en aan de volgende laboratoria gegeven: TESTALARM, CMI Testcom, ABEGU, VZLU TEST en het EZU-instituut. Allemaal gerenommeerde Tsjechische bedrijven met de juiste accreditatie en experts.

De apparaten zijn getest als onderdeel van het Ajax-beveiligingssysteem. De experts hielden toezicht op hun reguliere werk, hun interactie met het beveiligingsecosysteem, hun betrouwbaarheid en hun weerstand tegen externe invloeden. Alle apparaten zijn getest onder extreme temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. De tests duurden 21 dagen. De detectoren, sirene en hub werden getest tegen trillingen, elektrostatische en magnetische velden. Er werden pogingen ondernomen om de apparaten te openen met dunne metalen platen en de apparaten werden uit hun SmartBracket-houders gescheurd om te controleren of voorbijgaan aan onze sabotagebescherming mogelijk zou zijn. De apparaten werden zelfs fysiek geslagen om hun kracht te controleren.

De hub kreeg de meeste aandacht omdat deze de rest van de apparaten coördineert. Deskundigen hebben gecontroleerd hoe snel opdrachten worden verzonden naar – en statusupdates worden ontvangen van – de detectoren. Ze controleerden hoe snel het systeem reageert op de alarmknop die wordt ingedrukt en of de apparaat statussen correct worden weergegeven. De overschakeling van normaal vermogen naar back-up beslag werd gecontroleerd, evenals of de Hub de beloofde 15 uur kon duren. En beide communicatiekanalen – Ethernet en GSM (GPRS) – werden gecontroleerd om te zien of de back-up snel wordt ingeschakeld als het hoofdkanaal wordt afgesneden. Tegelijkertijd bevestigden de tests de kracht van het Hub OS – het besturingssysteem kan niet worden vervangen door een aangepaste versie.

De AJAX.systems juwelertechnologie is ook getest. Experts controleerden de twee antennes, die speciaal voor de hub waren ontworpen, evenals de sterkte van het radiosignaal. Ze controleerden of de feitelijke pings overeenkwamen met de beloofde 12-300 seconden. Het systeem is getest op het vermogen om storingen te weerstaan ​​en een vrije frequentie te vinden in geval van radio-interferentie. Ze bestudeerden ook de beveiliging tegen namaak-apparaten en de betrouwbaarheid van gegevens versleuteling.

MotionProtect is getest op het detecteren van mensen in beschermde gebieden en op weerstand tegen interferentie. Testers hebben de detector diagonaal en langs het detectiegebied verplaatst, waarbij de snelheid is veranderd. Ze waren op zoek naar dode zones en of ze de pyrosensor konden misleiden. De MotionProtect-lens werd geblazen met hete lucht (simulatie van een airconditioner) en werd onderworpen aan een halogeenlamp onder verschillende hoeken (simulerend zonlicht).

Om GlassProtect te testen, werden verschillende soorten glaspanelen verslagen. Dit omvatte gelamineerde en gecoate panelen, evenals geïsoleerd glas. Er waren in totaal 18 tests. De bescherming tegen vals alarm met twee factoren werd getest door tegen glas te slaan met plastic en rubberen kogels, evenals metalen buizen. Verschillende 80 dB geluidsfrequenties werden ook getest.

DoorProtect had zijn eigen “bonusprogramma” – de reed-schakelaar (die een geopende deur of raam registreert) werd getest door te worden blootgesteld aan een grote magneet langs verschillende vlakken en op verschillende afstanden.

En StreetSiren werd getest op zijn vermogen om 30 minuten te lopen met een vermogen van 95 dB. Het werd ook getest tot 113 dB. Het werd geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden – hitte, kou en hoge luchtvochtigheid. Het blijkt dat het apparaat voldoet aan de beschermingsnorm IP54, wat betekent dat het buitenshuis kan werken.

Na vier maanden testen kregen alle vijf Ajax-beveiligingsapparaten EN 50131-certificaten. De betrouwbaarheid van Hub, MotionProtect, GlassProtect, DoorProtect en StreetSiren werd bepaald als Grade 2.

Waarom heeft een beveiligingssysteem een ​​grade nodig?

Een fabrikant heeft certificering voor zijn apparaten nodig. Het is de enige manier waarop een beveiligingssysteem op gelijke voet kan concurreren op de massamarkt en kan vechten voor gebruikers. Elke professionele beveiligingsoplossing heeft het nodig. Vastgoedverzekeraars en beveiligingsbedrijven hebben dit nodig.

Certificering is een uitdaging voor de fabrikant. De norm EN 50131 bevat de vereisten voor alle aspecten van een beveiligingsapparaat. Door deze vereisten te volgen, zullen fabrikanten tweewegcommunicatie tussen systeemapparatuur, gegevensversleuteling of fysieke weerstand tegen de natuur, vandalisme en sabotage niet uit het oog verliezen. Het dwingt fabrikanten om oplossingen te zoeken en te vinden en duwt hen om een ​​echt betrouwbaar product te creëren. En hoewel niet-gecertificeerde technologie niet volgens deze regels hoeft te spelen, is de keerzijde dat ze op elk moment kunnen falen.

En misschien cliché, maar het klopt: hoe hoog kan de prijs zijn als het gaat om veiligheid en beveiliging?

Electronics-Line en Grade 2

De iConnect en CommPact/SecuPlace systemen van Electronics-Line zijn ook Grade 2 gecertificeerd.

De waardering van www.pahedomotica.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 798 reviews.
Deze website maakt gebruik van cookies
×